Bifamilier til afhentning forår 2023 medio april.

Kan bestilles nu ved at sende mig en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er tale om aflæggere med ung gul mærket (født 2022) buckfast dronning fra købt hos professionel dronningeavler www.fredeligebier.dk

 

I mine tidligere ansættelser som bimester ved henholdvis Bakkegårdens biavlscenter /v Poul Erik Sørensen og Stougård biavl /v Peter Stougård, har jeg lavet mere end tusind nye bifamilier, og dermed erhvervet en høj rutine i at producere nye stærke familier.
Grundstammen i min produktion er fra professionel biavl, hvor jeg har lavet mine egne optimeringer og udskiftet en pind med bayticol med grønne biavls varroabehandlings metoder. Metoder der er minst lige så effektive ved rettidig omhu.
Dronesiden af en dronnings parring, er noget jeg lægger stor vægt på. I år blev alle mine aflæggere parret i et område hvor biavlere havde sat bifamilier op til kløverbestøvning. Det betød at der på et afgrænset område var mere end 50 store stærke bifamilier, der udover at levere bestøvning til frøavleren leverede droner til mig. Så mange droner giver stor konkurrence dronerne imellem om at parre dronningen. Derfor må det være de stærkeste droner, der har parret sig med mine dronninger, og sådanne droner er antageligt de sundeste og dem med de bedste gener.   

Familien er i en 6 rammers kasse, og du bør selv have et stade med til at sætte den over i.

Prisen er 1.700 kr. I år har jeg også nogle produktionsfamilier til salg til 2200kr.

Jeg er selv uddannet kyndigbiavler og vi laver den lovpligtige synsattest i CBR.

Familierne er behandlede med oxalsyre og er med 'grøn' voks.

Du kan se mere om hvordan de laves her Nye familier aflæggerproduktion.