Lynghonning er helt unik både i smag og viskøsitet.
Lynghonning er nemlig  thixotropisk, hvilket betyder den er som en tyk gele når den er stillestående, men bliver flydende når den er i bevægelse.
Der er en ejendommelig egenskab, og alleførste gang jeg høstede lynghonning så endte jeg med en si fuld af honning som ikke kunne løbe igennem.


Jeg tænkte det tager nok bare lidt længere tid, og lod den stå en uge i sommerhuset. På den uge løb intet honning igennem. I ugens løb læste jeg om lynghonning, og da jeg ugen efter kom op til min honning, så tog jeg en gryseske og rørte stille og roligt i honnignen i sien og den løb lige så fin igennem.

Lynghonning kan fordi den er thixotropisk ikke direkte slynges ud af tavlerne, og de første mange år pressede jeg den ud af tavlerne med en frugt/honningpresse.

Årets høst første gang jeg fik lynghonning Farven er flot ravagtig og duften er kraftig

Honningpresning Lynghonning presses let ud af tavlerne

Selv ved presning af honning kommer lidt urensheder med, så sining er nødvendig

Jeg har senre fået anskaffet mig en hobbyhonningprikker, så nu kna jeg slynge lynghonning ud af tavlerne.

Videon der demonstrerer den thixotropiske egenskab:

 

Video der demonstrerer hvordan man med hobbyprikekren prikker lynghonningtavler så de kan slynges:

 

Lynghonning i sien: