I Danmark har vi tradition for at rører vores honning, så den bliver smørbar og lind.
Røring af honning er en kunst som 9 ud af 10 biavlere ikke mestre, og jeg er en af dem der ikke mestre det.
Derfor poder jeg altid min honning.

Allerhelst kommer jeg af med honningen som tavlehonning eller flydende. I det jeg synes flydende honning smager bedre, men man må bøje sig for tradition, og så holder honning sig når der er gjort smøbar. En grovkrystalliseret forårs eller sommerhonning er for mig uspiselig.

Tavlehonning

Podning af honning er når man blander lidt krystalleret honning i sin flydende honning for at sparke processen med at omdanne sin flydende honning til smørbar igang. Ind i mellem har jeg ikke haft noget af min egen honning tilbage og pode med, og har så 2 gange købt af en biavler kollega.
Begge gange har jeg fået købt honning der var aldeles uegnet til at pode honing, og efter min smag fagligt problematisk at sælge til andre, da det var grynet.
Rigtig mange biavler kollegaer skuffer med for dårlig rørt honning.

Derfor nupper jeg et glas fra Danmarks mest successrige biavler. fra supermarkedshylden når jeg skal pode min honning.
Knud Hvam /v Jacobsen skuffer aldrig. De leverer altid en perfekt podehonning uden antydning af krystaller.

 Perfekt podehonning fra Jacobsen /v Knud Hvam

Tappeklar honning

Efter honningen er podet har temperatur stadig betydning. Jeg sætter oftest spanden med honning i køleskab og rører med en grydeske 10- 20 sekunder hver morgen og aften og så er honningen tappeklar efter få dage.